Eduroam

Varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja lastne organizacije in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

Dijaški Dom Vič

Gerbičeva 51/a - zemljevid

1000 Ljubljana


T: 01 47 901 11 | F: 01 47 901 36

ddv.info@guest.arnes.si

Eduroam

Študentom, ki bivajo v Objektu 2 Dijaškega doma Vič, je od 5.11. 2007 omogočen dostop do storitev Eduroam-a. Le-ta omogoča uporabnikom varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja lastne organizacije in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. Tako lahko uporabnik dostopa v zaščiteno omrežje Eduroam tako v Ljubljani, Kopru, Mariboru ali v tujini in sicer brezplačno, z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga uporablja v »domačem« omrežju Eduroam. Omrežje je zasnovano tako, da zagotavlja tako instituciji kot gostujočim uporabnikom kar največjo varnost, saj onemogoča lažno predstavljanje in prisluškovanje. S tem se povečuje mobilnost uporabnikov, ki postaja ključna potreba v mednarodnem raziskovalnem in izobraževalnem prostoru.

V Objektu 2 je zaenkrat dostop do storitve omogočen v avli, v vseh sobah, ki gledajo v oba atrija in v treh nadstropjih po vertikali vzhodnega stopnišča.

Postavitev omrežja je s sofinanciranjem omogočilo Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Dostop v Eduroam omrežje je možen le z geslom, v kolikor študentje gesla še nimajo, morajo za uporabniško ime in geslo zaprositi matično fakulteto.

Več informacij najdete na spletni strani: http://www.eduroam.si

Življenje v dijaških domovih je pestro zato ga beležimo s fotografijami.


Oglejte si fotoutrinke z naših druženj.

ogled fotoutrinkov »