Eduroam

Varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja lastne organizacije in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

Dijaški Dom Vič

Gerbičeva 51/a - zemljevid

1000 Ljubljana


T: 01 47 901 11 | F: 01 47 901 36

ddv.info@guest.arnes.si

Študenti

V Dijaškem domu Vič bivajo tudi študenti, največ študentov je v dom vseljenih na podlagi subvencioniranega razpisa za študentske domove in dodeljeno Odločbo. Sledijo študenti, ki ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev subvencije in plačujejo ekonomsko ceno.

Za študijsko leto 2017 / 2018 smo razpisali 120 prostih mest za subvencionirano bivanje.  Za prvi razpis (15.08.2017) je bilo realiziranih 73 subvencij. Ker je ostalo še v 47 subvencij nerealiziranih,  Dijaški dom Vič sodeluje tudi v ponovnem razpisu. To pomeni, da bomo sprejeli vse upravičene zaprosilce za subvencijo do zapolnitve mest, ki bodo oddali prošnjo za Dijaški dom Vič od dne objave razpisa pa do  vključno 01. 05. 2018 . Če želite bivati v našem domu morate v  elektronski aplikaciji navesti Dijaški dom VIČ za izbrano lokacijo bivanja.

Prošnjo za sprejem študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ:

Na spletni strani eVŠ:

http://portal.evs.gov.si/bivanje/

je objavljen  Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih, Dijaških domovih  in pri zasebnikih za študijsko leto 2017/2018.


Tehnična pomoč za težave z digitalnim potrdilom in elektronskim podpisom ter vsebinska pomoč pri izpolnjevanju elektronske vloge:
Enotni kontakti center:
e-naslov: ekc@gov.si
tel.: 080 2002 (od 7.00 do 22.00 ure med delavniki) 

V Dijaškem domu Vič gostimo tudi študente iz različnih evropskih držav, ki so vključeni v  študijske izmenjave kot tudi redne študente, ki prihajajo iz republik nekdanje Jugoslavije.

Dom študentom nudi dvoposteljne sobe s skupno uporabo kopalnic in WC-jev. Pravila življenja v domu so podobna kot v študentskih domovih. V vsaki sobi je z doplačilom  možen dostop do kabelskega priključka na internet.

Študentje dobijo v domu posteljnino, ki se pere v pralnici brezplačno. Z doplačilom 1,50 € sta na  razpolago  dva pralna stroja za pranje osebnih oblačil.

V domu je restavracija, v kateri lahko študenti po zelo ugodni ceni koristijo subvencionirana kosila, z plačilom pa tudi  zajtrke in večerje.

Nudimo uporabo skupnih prostorov -  imamo glasbene vadnice, telovadnico, fitnes, dvorano za ročni nogomet in namizni tenis.

V primeru prostih kapacitet je možno s predhodnim naročilom najeti sobo za eno ali več nočitev.

Stroški nastanitev za študente ( DDV je upoštevan v ceni ):

- subvencionirana stanarina 93,00 € na mesec na osebo

- ekonomska stanarina 143,00 € na mesec na osebo

- ena nočitev v dvoposteljni sobi 18,00 € na osebo , v enoposteljni pa 24,00 € na osebo

- vstopni ključ ( čip ) 3,00 € ob vselitvi v dom,

- električni porabniki v sobi ( hladilnik, kuhalnik,..) 2,00 € na mesec

- doplačilo za uporabo interneta 3,05 € na mesec

- plačilo kavcije za domsko parkirišče 73,20 €, ob izstopu in vrnitvi daljinca, znesek uporabniku povrnemo,

  uporaba daljinskega upravljalca 3,00 € mesečno.

Navedene cene je sprejel Svet doma, dne 27.2. 2018.

Življenje v dijaških domovih je pestro zato ga beležimo s fotografijami.


Oglejte si fotoutrinke z naših druženj.

ogled fotoutrinkov »